суббота, 16 января 2016 г.

Урок фізики 7клас



ТЕМА: Наукові методи вивчення природи. Творці фізичної науки.
Мета: ознайомити з методами дослідження фізичних явищ; творцями фізичної науки; внеском українських учених у розвиток фізики. Розвивати цікавість до предмету; фізичну компетентність.  Формувати в учнів уміння спостерігати та проводити навчальний експеримент.  Виховувати  культуру  наукового мовлення.

План
1.  Актуалізація опорних знань.
2.     Мотивація.
3.     Вивчення нового матеріалу.
4.     Підсумок уроку.
5.     Домашнє завдання.

Урок фізики 7 клас


    ТЕМА: Початкові відомості про будову речовини.


Мета: сформувати уявлення про атоми та молекули, залежність швидкості їх хаотичного руху від температури; ознайомити з явищем дифузії та основами молекулярно-кінетичної теорії. Розвивати просторову уяву, фізичну компетентність учнів. Розвивати інтерес до предмету, логічне мислення, просторову уяву. Виховувати культуру наукового мовлення, спостережливість. Прививати цікавість до оточуючого світу. Формувати навички дотримання правил безпеки у кабінеті фізики.

          Тип уроку: урок вивчення нового матеріалу.
Обладнання: таблиці та кінофрагменти із зображеннями атомів і молекул, склянки з розчином мідного купоросу, флакон з пахучою речовиною, фотографії молекулярних кристалів.

Урок фізики 7 клас





ТЕМА: Фізика як фундаментальна наука про природу. Методи наукового пізнання. Зв’язок фізики з іншими науками.
Мета: ознайомити учнів з фізичними величинами, методами дослідження явищ та етапами пізнавальної діяльності (спостереження, накопичення фактів, створення теорій, проведення експерименту, вимірювання й обробка результатів);  вести поняття фізичної величини, значення й одиниць виміру фізичної величини, способів її вимірювання; формувати інтерес до вивчення фізики; виховувати акуратність і точність під час проведення експерименту; розвивати логічне мислення, вміння міркувати і робити висновки.
Обладнання: мультимедійний проектор, комп’ютер.
                        План уроку:
I. Актуалізація знань учнів
II. Вивчення нового матеріалу.
III. Розв’язування задач.
IV. Типові запитання до уроку.
V. Домашнє завдання.

Урок фізики 7 клас



ТЕМА: Фізика як навчальний предмет у школі. Фізичний кабінет та його обладнання.
Мета: сформувати поняття фізики, як навчального предмету; сформувати поняття про природу і матерію як об’єкти вивчення фізики. Навчитися розрізняти фізичні явища,  фізичні тіла та речовини. Ознайомити учнів з обладнанням кабінету, вивчити правила безпеки при проведенні лабораторних робіт. Розвивати зацікавленість при вивченні фізики; розширювати кругозір та фізичну компетентність учнів. Розширити кругозір учнів, викликати цікавість до вивчення нового предмету.Формувати свідоме ставлення до дотримання правил безпеки при роботі з приладами в кабінеті фізики.